Algemene informatie

Locatie

De school is gesitueerd in een zeer rustige hoek van Leveroy, aan de achterkant grenzend aan het nieuwbouwplan Leiverse Velden.
De oorspronkelijke kleuterschool De Zonnehof werd in 1988 verbouwd tot basisschool en in 2002 uitgebreid met peuterspeelzaal "Okido". Op weg dus naar een brede school. Het gedeelte van de basisschool omvat zes leslokalen, een speellokaal voor de jongsten, een gemeenschapsruimte en enkele dienstruimten. De school heeft een open en frisse uitstraling waar u zich welkom zult voelen.
De speelplaats is recentelijk geheel opgeknapt en voorzien van spelmateriaal voor alle kinderen. Zowel voor de kleintjes alsook voor de oudsten is er genoeg te beleven. Een zandbak, diverse klimtoestellen, een tafeltennistafel, een ballenvanger zijn onderdeel van onze speelplaats. Daarnaast is er gezorgd voor wat zitplaatsen en een picknicktafel voor kinderen die daar even behoefte aan hebben.
De gymlessen worden gegeven in zaal Pestoeërskoel, op enige minuten loopafstand van de school.
 

Schoolgrootte

De school wordt bezocht door ongeveer 80 leerlingen. Natuurlijk varieert dat jaarlijks een beetje. Als alle lesuren van de leerkrachten bij elkaar worden opgeteld, komt men uit op 5,5 banen, ingevuld door 7 leerkrachten.
We werken met combinatiegroepen, verdeeld over 4 lokalen binnen het gebouw. Tevens wordt de centrale hal gebruikt om kinderen in hoeken thematisch te laten werken. De groepsgrootte proberen we steeds zo verantwoord mogelijk te houden.
Elk jaar wordt opnieuw wordt besproken hoe we de groepen het beste kunnen samenstellen. Pedagogisch en didactisch maken we als team een weloverwogen verdeling.