We zijn weer begonnen!

Welkom op het gedeelte van groep 4-5!


Wij zijn een gezellige groep van 27 leerlingen en twee juffen:
Linda Peeters en Suzan Heerschap
September 2017
Na een welverdiende vakantie zijn we naast rekenen, taal, spelling ook gestart met groepsvormende activiteiten (Grip op de Groep).

Tijdens deze activiteiten staan 4 thema's centraal:
* Je veilig voelen
* samenwerken en elkaar helpen
* positieve communicatie
* respecteer elkaar

Je veilig voelen: Blindemannetje. Bij dit spel draait het om vertrouwen.


Samenwerken: Hoepel doorgeven.Positieve communicatieOktober
Op dinsdag- en dondermiddag gaan we gymmen. Naast de spel- en toestelles staan er ook regelmatig 'Grip op de groep' opdrachten op de planning. Op donderdag sluit groep 3 aan bij de gymles van groep 4-5. De gymles wordt gegeven door Linda en Stagiaire Mel begeleidt haar hierbij. Om de week sluit ook de combinatiefunctionaris van de Gemeente Nederweert aan om de gymlessen te ondersteunen.

Spelles: Hockey


Spelles: Korfbal


Oktober
Iedere dag zijn de leerlingen bezig met technisch lezen. Vooral leesmotivatie is hierbij erg belangrijk. De kinderen mogen iedere dag een plekje zoeken in de klas, lekker de schoenen uit en lezen maar!December
Tijdens een geweldige kerstviering genoten van zelfgemaakte hapjes. Tijdens het optreden zongen we een liedje dat we geleerd hebben tijdens het project van de Blaasmuziekwinkel.Januari 2018
Veilig Verkeer Nederland heeft de leerlingen van de Zonnehof bezocht voor een fietscontrole onder het thema "Donkere dagen". De meeste fietsen waren tip top in orde!